![]() |
Tweet |
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi, Nisan ayının Otizm Farkındalık Ayı olması vesilesiyle hastane girişinde bilgilendirme standı kurarak önemli bir farkındalık çalışmasına imza attı.
Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Fethiye Kılıçaslan, otizm spektrum bozukluğunun yalnızca bir aya sıkıştırılmaması, her gün gündemde tutulması gerektiğini vurguladı.
Doç. Dr. Kılıçaslan, yaptığı açıklamada, otizmin milyonlarca birey, aile ve eğitimcinin hayatının bir parçası olduğunu belirterek, erken tanının önemine dikkat çekti. Otizm belirtilerinin uzman hekimler tarafından bir yaşın altında bile tespit edilebileceğini ifade eden Kılıçaslan, erken tanı ve bireyselleştirilmiş eğitimle önemli gelişmeler kaydedilebileceğini, hatta bazı durumlarda tanının ortadan kalkabileceğini söyledi.
Toplumsal önyargıların otizmli bireylerin karşılaştığı en büyük zorluklardan biri olduğunu dile getiren Doç. Dr. Kılıçaslan, küçük bir farkındalığın büyük bir fark yaratabileceğini vurguladı. Çevredeki bireylerin otizm belirtilerini yadırgamadan anlaması ve destekleyici yaklaşımlarda bulunmasının önemini anlattı. Ailelerin bilgi, destek ve doğru yönlendirme ile bu sürecin üstesinden gelebileceğini belirten Kılıçaslan, toplumun otizm konusunda bilinçlenmesinin ve kapsayıcı bir anlayış geliştirilmesinin önemini vurguladı.
Harran Üniversitesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Müslüm Toptan'ın da katılımıyla gerçekleşen bilgilendirme standında vatandaşlara otizm hakkında detaylı bilgiler verildi.